2011. december 25., vasárnap

100. bejegyzésem

 a mézeskalácsokról szól. Kisleánykorom óta minden évben készítünk mézeskalácsokat az alábbi recept alapján.

Alkotótárs

A tészta:

76 dkg liszt
34 dkg porcukor
4 tojás
4 evőkanál méz
5 dkg margarin
2 kiskanál szódabikarbóna 
fűszerek (gyömbér, fahéj, reszelt narancshéj, ánizs, szegfűszeg, szerecsendió,...)

Nyersen
A díszítés:

hántolt tökmag és szotyi, szezámmag, lenmag, köles, sárgaborsó, feketebors, szegfűszeg, borókabogyó, dióbél, mandula, mazsola

A máz:

15-20 dkg átszitált porcukor
1 tojás fehérje
1 evőkanál étkezési keményítő

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése